درمان فاصله بین دندان ها چگونه می تواند به سلامت دهان و دندان شما کمک کند؟ با وجودی که شما طی سال ها به خوبی از دندان های خود مراقبت کرده اید، نخ دندان کشیده اید، مسواک زده اید، به طور مرتب به دندانپزشک مراجعه کرده اید و به طور کلی هر کاری که لازم بوده است برای سلامت دهان و دندان خود انجام داده اید؛ اما همچنان ممکن است از لبخند خود رضایت کافی نداشته باشید، به دلیل فاصله بین دندان هایتان. اما از این بابت اصلا نگران نباشید.

ما در این مقاله روش های درمان فاصله بین دندان ها را به شما معرفی کرده ایم و به شما خواهیم گفت که به چه روش هایی می توان برای بستن فاصله بین دندان ها اقدام نمود. لطفا با دکتر فراغت همراه باشید.

حتما بخوانید :

انواع پروتز دندان

روکش دندان چیست؟ 

مراقبت های بعد از عصب کشی دندان

دلایل فاصله بین دندان ها چیست؟

فاصله بین دندان‌ ممکن است کم یا زیاد باشد، که به دلایل مختلف ایجاد می شود. مهم ترین و اصلی ترین دلایل فاصله بین دندان ها عبارتست از :

  • از دست دادن یک یا تعدادی از دندان ها
  • جابجایی دندان ها
  • مکیدن انگشت شست در کودکان
  • بیماری های لثه
  • رشد بیش از حد فرنوم (بافت بالای دو دندان جلویی)

معمولا به این دلایل، افراد دچار فاصله بین دندان های خود می شوند.

خوشبختانه چندین روش مختلف برای درمان فاصله بین دندان ها وجود دارد و هر گزینه ی درمانی از نظر هزینه و اثربخشی با گزینه ی دیگر متفاوت است. تصمیم گیری در مورد اینکه کدام روش جهت از بین بردن فاصله بین دندان ها برای شما بهترین است به میزان فاصله ای که بین دندان ها وجود دارد ، دلیل به وجود آمدن این فاصله و بودجه شما بستگی دارد.

درمان فاصله بین دندان ها

چرا گاهی نیاز به بستن فاصله بین دندان ها می باشد؟

فاصله زیاد بین دندان ها علاوه بر تاثیری که می تواند بر اعتماد به نفس شما داشته باشد، می تواند بر بهداشت دهان و دندان شما نیز تاثیر بگذارد. فاصله بین دندان ها در حقیقت به محلی تبدیل می شود که ذرات غذا می تواند در آنجا تجمع پیدا کند و باعث ایجاد باکتری و پلاک در دهان شما شود و چنانچه برای درمان فاصله بین دندان اقدامی نشود، ممکن است لثه ها و دندان های شما ضعیف شود و عوارضی چون، پوسیدگی دندان و التهاب لثه را به وجود آورد.پس لازم است برای از بین بردن فاصله بین دندان ها حتما به دندانپزشک خود مراجعه کنید.

فاصله بین دندان ها نیز می تواند منجر به جویدن نامرتب شود در این صورت جویدن را دشوار و دردناک می کند و همچنین باعث ایجاد درد در فک و گوش می شود. بدتر از آن، مشکلات جویدن ممکن است شما را مجبور به قورت دادن تکه های بزرگ غذا کند که می تواند باعث مشکلات گوارشی شود؛ این یکی دیگر از دلایل توجه به این مشکل و مراجعه به دندانپزشک جهت درمان فاصله بین دندان ها می باشد.

آشنایی با روش های درمان فاصله بین دندان ها

پیش تر گفتیم بسته به نوع فاصله بین دندان ها و علت به وجود آمدن آن و بودجه ی بیمار، یکی از روش های زیر برای درمان فاصله بین دندان ها توسط دندانپزشک انتخاب می شود.

باندینگ دندان

باندینگ دندان سریع ترین، ساده ترین و ارزان ترین راه برای درمان فاصله بین دندان ها است. دندانپزشک شما یک ماده رزین همرنگ دندان را شکل داده و در محل فاصله بین دندان ها قرار می دهد. سپس آن را با اشعه مخصوص سفت می کند تا در جای خود محکم شود.

در حقیقت یک پروسه باندینگ دندان برای درمان فاصله بین دندان را می توان در یک بار ویزیت توسط دندانپزشک تکمیل کرد.

اگرچه این روش ساده و مقرون به صرفه است، اما دارای معایبی نیز می باشد. مواد کامپوزیت ممکن است به مرور زمان لکه دار شود و باعث تغییر رنگ دندان شود. همچنین به اندازه سایر روش های ترمیم دندانی بادوام نیست.

درمان فاصله بین دندان ها

انواع روکش های دندانی

اگر فاصله بین دندان ها بر اثر آسیب یا شکستن دندان ایجاد شده است، استفاده از انواع روکش‌ها ممکن است بهترین گزینه درمانی برای درمان فاصله بین دندان های شما باشد. روکش های دندانی پوسته های سرامیکی یا چینی هستند که دندانپزشک آن ها را روی دندان های شما قرار داده و می چسباند تا شکاف ها و سایر عیوب را بپوشاند.

روکش دندان گزینه بسیار خوبی است زیرا به سادگی دچار لکه نمی شود و بسیار ماندگار می باشند. رنگ و شکل روکش را نیز می توان به صورت سفارشی طراحی کرد تا طبیعی تر به نظر برسد.

بریس و اینویزیلاین

اگر فاصله بین دندان ها خیلی زیاد باشد، ممکن است لازم باشد از بریس های مناسب یا اینویزیلاین برای درمان فاصله بین دندان ها استفاده شود.

هر دو روش دندان های شما را به موقعیت ایده آل خود باز می گرداند و لبخند شما را بهبود می بخشد و در عین حال عملکرد طبیعی دندان به آن باز گردانده می شود.

در بریس‌ها از براکت‌های فلزی برای بازگرداندن دندان‌ها به موقعیت طبیعی خود استفاده می شود در حالی که برای درمان فاصله بین دندان با استفاده از اینویزیلاین از مجموعه‌ای از سینی‌های پلاستیکی شفاف استفاده می شود.

کلام پایانی

به این ترتیب، اگر می‌خواهید برای درمان فاصله بین دندان‌ها اقدام کنید و این مشکل را اصلاح نمائید، اولین کاری که باید انجام دهید مراجعه به دندانپزشک و دریافت مشاوره است. دندانپزشک شما با بررسی دندان ها و وضعیت دهان و دندان شما، بهترین روش های بستن فاصله بین دندان ها را به شما پیشنهاد می  دهد.