مراحل پر کردن دندان چیست؟ و آیا می دانید چگونه انجام می شود؟ پر کردن دندان، یکی از راه های درمانی برای دندان آسیب دیده در اثر پوسیدگی است که دندان، عملکرد و شکل طبیعی خود را باز یابد و از پوسیدگی بیشتر آن جلوگیری شود. پر کردن دندان یکی از رایج ترین روش هایی است که در دندانپزشکی به منظور ترمیم دندان ها انجام می شود؛ بنابراین هیچ جای ترس و نگرانی نیست، به خصوص اگر به طور مرتب مسواک می زدنید و نخ دندان استفاده می کنید. با دکتر فراغت همراه شوید تا شما به شما بگوییم پر کردن دندان چگونه انجام می شود و مراحل پر کردن دندان چیست؟

بیشتر بدانید :

درمان ریشه دندان و معرفی انواع روش های آن

مراقبت های بعد از عصب کشی دندان : 3 نکته و توصیه ی مهم

جراحی افزایش طول تاج دندان

چگونه متوجه شویم که به پر کردن دندان نیاز داریم؟

زمانی که به هر دلیل متوجه حساسیت و یا درد کمی در دندان های خود می شوید باید سریعا به دندانپزشک مراجعه کنید. دندانپزشک شما از یک آینه کوچک برای بررسی سطوح هر دندان استفاده می کند و چنانچه متوجه هر مورد غیرطبیعی مانند تغییر رنگ، حساسیت به تغییرات دما یا عیوب دیگر در دندان های شما بشود، برای بررسی دقیق تر از شما می خواهد که از دندان های خود عکسبرداری کنید. پس از آن با بررسی عکس دندان شما ، تشخیص می دهد که میزان آسیب دندان ها چقدر است؛ روش درمان بستگی به میزان آسیب و نوع آن دارد.

مراحل پر کردن دندان

چرا ممکن است پر کردن دندان ضرورت پیدا کند؟

چند مشکل ممکن است باعث شود که شما به پر کردن دندان نیاز پیدا کنید، از جمله پوسیدگی، شکستگی یا ترک خوردگی دندان، و یا ترمیم دندان هایی که در گذشته پر کرده اید.

برخی از علائمی که نشان می دهد ممکن است به پر کردن دندان نیاز داشته باشید عبارتند از:

  • حساسیت دندان هنگام مصرف غذاها یا نوشیدنی های سرد یا گرم
  • وجود یک حفره قابل مشاهده در دندان
  • یک دندان درد عمومی
  • مشکل در استفاده از نخ دندان به دلیل گیرکردن آن در بین دندان ها

بنابراین در صورت مشاهده چنین مشکلاتی در دندان های خود، بدانید که برای پر کردن دندان باید به دندانپزشک مراجعه کنید.

مراحل پر کردن دندان چیست؟

اگر شما فرد خوش شانسی باشید، در بهترین حالت احتمالاً یک یا دو بار در زندگی خود برای پرکردن دندان به دندانپزشکی مراجعه کرده اید. پر کردن دندان یکی از سریع‌ترین روش‌های ترمیم و درمان مشکلات دندان در کلینیک های دندانپزشکی است.

با این وجود اگر بیماران با مراحل پرکردن دندان آشنا باشند، ممکن است هنگام مراجعه به دندانپزشکی و در مراحل پر کردن دندان احساس بهتری داشته باشند. به همین دلیل در این بخش از مقاله شما را با این مراحل آشنا خواهیم کرد. لطفا همچنان همراه ما باشید.

مراحل پر کردن دندان

آشنایی با مراحل پر کردن دندان

برای آشنایی با مراحل پر کردن دندان و روش ترمیم آن این بخش از مقاله را به دقت مطالعه کنید.

  • ابتدا لازم است ناحیه اطراف دندان آسیب دیده با استفاده از مواد بی حس کننده، به طور موضعی و/یا از طریق تزریق در لثه یا داخل گونه بی حس شود. در این مرحله از یک یک سوزن نازک برای تزریق استفاده می شود که حاوی یک عامل بی حس کننده مانند لیدوکائین است. سوزن ممکن است در چندین نواحی مختلف در اطراف دندان وارد شود، اما این فرآیند تنها حدود یک دقیقه طول می کشد و نسبتاً بدون درد است.
  • سپس دندانپزشک چند دقیقه صبر می کند تا ناحیه بی حس شود.
  • در این مرحله لازم است که نواحی اسیب دیده دندان برداشته شود. برای از بین بردن نواحی آسیب دیده دندان از توربین یا انگل استفاده می شود.
  • پس از برداشتن ناحیه ای از دندان که دچار پوسیدگی و آسیب شده است، از ژل مخصوص برای تمیز کردن آن ناحیه استفاده می شود.
  • حالا باید آن محل را با استفاده از مواد مخصوص پرکننده دندان پر شود.
  • سپس از چسب ها و مواد کامپوزیتی در بالای دندان استفاده می شود تا با قرار دادن آن در سطح ماده پر کننده، از آن محافظت شود.
  • پس از آن دندانپزشک لبه های ناهمواری که ممکن است در مراحل پر کردن دندان ایجاد شده باشد را صاف می کند و دندان را جلا می دهد.

به این ترتیب طی مراحلی که گفته شد، دندان های شما پر می شود و از آسیب های بیشتر آن در آینده جلوگیری می شود.

کلام پایانی در مورد مراحل پر کردن دندان

در این مقاله با مراحل پر کردن دندان آشنا شدید و می دانید که در چه صورت ممکن است دندان شما نیاز به پر کردن داشته باشد. اما به طور کلی تشخیص قطعی آن با دندانپزشک است.

پس از پر کردن دندان ، ممکن است تغییراتی را حس کنید و یا علائمی را از جمله حساسیت دندان، تجربه کنید، اما این علائم معمولاً مدت زیادی دوام نمی‌آورند و با گذشت زمان از بین می‌روند.

از همراهی همیشگیتان صمیمانه سپاسگزاریم.