بیهوشی کودکان برای ترمیم دندان یکی از الزامات کار دندانپزشکی کودک می باشد؛ اگر کودک شما به انجام خدمات دندانپزشکی گسترده ای نیاز داشته باشد، ممکن است دندانپزشک تشخیص دهد که کودک را تحت بیهوشی عمومی قرار دهد تا مدت بیشتری برای انجام کارهای دندانپزشکی زمان داشته باشد و همچنین کودک خسته و اذیت نشود. اما قبل از آن چند نکته در مورد بیهوشی کودکان برای ترمیم دندان وجود دارد که لازم است بدانید. لطفا با دکتر فراغت همراه باشید.

بیشتر بدانید :

درمان ریشه دندان و معرفی انواع روش های آن

بهترین دندانپزشک کودکان

ترمیم دندان های شیری کودکان

لزوم بیهوشی کودکان برای ترمیم دندان چیست؟

یکی از دلایل اصلی که دندانپزشک اطفال ممکن است بیهوشی عمومی را توصیه کند این است که کودک شما مضطرب نشود و در حین انجام مراحل ترمیم دندان کودک، هیچ دردی وجود نداشته باشد.

اگرچه این یک قائده یکلی نیست؛ و برای همه ی کودکان انجام نمی شود؛ به طور مثال برای کاهش اضطراب در یک کودکانی که بیش از حد ترس دارند، سودمند است؛ ولی اغلب برای کودکان با نیازهای ویژه پیشنهاد می شود.

به طور معمول، دندانپزشک بیهوش کردن کودک برای ترمیم دندان را به دلایل زیر انجام می دهد :

  • سن کم بیمار
  • اضطراب زیاد
  • میزان درمان مورد نیاز

به طور کلی درمان انجام شده تحت بیهوشی عمومی امکان یک ویزیت دندانپزشکی بدون درد و بدون ناراحتی را برای کودک فراهم می کند و باعث می شود که پزشک بتواند تمام درمان های مورد نیاز را تنها در یک ویزیت انجام دهد.

بیهوشی کودکان برای ترمیم دندان

دندانپزشکی کودکان با بیهوشی و نگرانی والدین

اگر کودک به کارهای دندانپزشکی مانند روکش و ترمیم تاج دندان، روت کانال یا عصب کشی دندان یا پرکردن های متعدد نیاز داشته باشد، ممکن است دندانپزشک توصیه کند که کودک شما را تحت بیهوشی عمومی قرار دهند. بیهوشی عمومی در صورت تجهیزات کامل پزشک، می تواند در مطب دندانپزشکی کودکان انجام شود.

در بسیاری از موارد والدین کودک نگران این مسئله هستند و با بیهوشی کودکشان چندان موافق نیستند. اما ما به والدین عزیز می گوئیم که در این مورد اصلا نگران نباشید؛ در صورتی که بیهوشی کودک برای ترمیم دندان در مراکز معتبر و دارای دستگاه ها و لوازم مجز دندانپزشکی انجام شود، هیچ خطری کودک شما را تهدید نمی کند.

حتی پس از انجام کارهای دندانپزشکی و به هوش آمدن کودک، هیچ نیای به بستری شدن وجود ندارد و پس از انجام یک چکاپ عمومی کودک شما ترخیص خواهد شد.

تفاوت بین بیهوشی عمومی و بیهوشی آرامبخشی چیست؟

در مورد بیهوشی کودکان برای ترمیم دندان ممکن است این سوال به ذهن شما خطور کرده باشد که چه تفاوتی بین بیهوشی عمومی برای ترمیم دندان کودکان وجود دارد با روشی که در آن ترمیم دندان کودک از طریق روش های آرامبخشی انجام می شود. در این بخش از مقاله به پاسخ این سوال پرداخته ایم.

  • روش های آرام‌بخشی اصولا حالتی است که در آن بیمار به طور معمول به دستورات کلامی پاسخ می دهد، بدون اینکه تغییری در عملکردهای اصلی بدن او ایجاد شود و کلا دلهره را تسکین می دهد.
  • اثر داروهای آرام‌بخشی به سرعت از بین می رود، بنابراین برای درمان های کوتاه مدت تر و پیچیده تر استفاده می شود.
  • اما در بیهوشی عمومی، بیمار کلا هوشیار نیست؛ که طی آن بیماران حتی به محرک های دردناک پاسخ نمی دهد.
  • بیهوشی کامل اثر طولانی تری دارد و پزشک مدت زمان بیشتری برای کار روی دندان های کودک دارد.

بیهوشی کردن کودک برای ترمیم دندان

نکات مهمی که در مورد بیهوشی کامل جهت ترمیم دندان کودک لازم است بدانید

در مورد دندانپزشکی کودکان با بیهوشی لازم است از نکات مهمی آگاه باشید، در واقع بعد از مراجعه به دندانپزشکی در صورت نیاز به بیهوش کردن کودک برای ترمیم دندان لازم است به این نکات توجه داشته باشید.

  • قبل از انجام بیهوشی کودکان برای ترمیم دندان ، حتما در انتخاب دندانپزشک کودک خود دقت کافی داشته باشید؛ دندانپزشک باید از صلاحیت ها و تخصص کافی برخوردار باشد.
  • توصیه می شود که حتما قبل از بیهوش کردن کودک برای ترمیم دندان ، کلیه ی آزمایشات لازم که توسط دندانپزشک توصیه شده است را انجام دهید.
  • خوب است که از قبل با یک متخصص بیهوشی نیز صحبت کنید و مشاوره بگیرید.
  • اگر کودک شما دچار مشکل خاص، از جمله مشکلات تنفسی می باشد، حتما دندانپزشک را در جریان قرار دهید.

توصیه ها و مراقبت های بعد از بیهوشی کودکان

قبل از هر چیز لازم است بگوییم که اگر علائمی نظیر حالت تهوع و استفراغ، پر اداری، لرز و خواب آلودگی را در کودک خود مشاهده کردید، نگران نباشید. این علائم کاملا عادی و طبیعی است.

توصیه های لازم بعد از بیهوشی کودکان برای ترمیم دندان

  • بعد از به هوش آمدن کودک، به او مایعات فراوان بدهید تا کودک سریع تر به حالت اولیه هود برگردد.
  • سردرد و مشکلات تنفسی جز علائم عادی بعد از به هوش آمدن کودک نمی باشد، پس در صورت مشاهده ی چنین علائمی حتما به پزشک مراجعه کنید.
  • بعد از به هوش آمدن، کودک به استراحت نیاز دارد، اما استراحت مطلق نه!
  • توجه داشته باشید، تا زمانی که حس لامسه کودک کاملا برنگشته است، مواد غذایی خیلی سرد یا خیلی گرم به کودک خود ندهید و بهتر است که در ساعات اولیه به هوش آمدن او رژیم غذایی کودک را با مایعات کم حجم آغاز نمائید.

و یک توصیه مهم و پر اهمیت در ارتباط با نگرانی های والدین جهت بیهوشی کودکان برای ترمیم دندان این است که حتما به بهداشت دهان و دندان کودک خود اهمیت بدهید و به هیچ عنوان در این زمینه سهل انگاری نکنید.

کلام پایانی در مورد بیهوشی کودکان برای ترمیم دندان

در این مقاله هر آنچه لازم بود در مورد بیهوشی کودکان برای ترمیم دندان بدانید را برای شما عزیزان گفتیم. بسیاری از والدین ممکن است در مورد هزینه بیهوشی سوال بپرسند؛ این هزینه با توجه به فاکتورهای مختلفی توسط دندانپزشک مشخص می شود و توصیه می شود که قبل از هر اقدامی حتما در این مورد با دندانپزشک کودک صحبت نمائید.